10.10.2024 Komentari: 0

Kako ublažiti simptome menopauze?

Menopauza je prirodan proces koji označava period završetka reproduktivnog ciklusa i karakterišu ga brojne promene u telu žene. One se manifestuju na različite načine i damama različito smetaju, ali je činjenica da svaka žena oseti posledice.

Žena u zrelim godinama sa osmehom na licu.

 

Prevencija ne može u potpunosti sprečiti promene, magičan lek ne postoji, ali zato postoje efikasne tablete za menopauzu koje postepeno doprinose hormonalnoj ravnoteži i smanjenju tegoba.


Važno je da govorimo o prirodnom sastavu preparata jer on dugoročno donosi najbolje rezultate i bezbedan je za upotrebu i bez medicinskog nadzora. To je najbolji način brige o zdravlju našeg organizma.

 

Menopauza izaziva disbalans u proizvodnji hormona što utiče na sve organe u telu


Jajnici su deo reproduktivnih organa kod žena, ali imaju i važnu ulogu u proizvodnji hormona – estrogena i progesterona. Prirodnim procesom starenja reproduktivni period prolazi pa i jajnici više ne proizvode dovoljnu količinu ženskih hormona. Usporava se i zaustavlja reproduktivni period pa kada izostane menstruacija trudnoća više nije moguća.


Prvi simptom jesu neredovne menstruacije ili izostanak istih, ali i smanjenje hormona u krvi. Mala promena izaziva brojne simptome, a ženama su poznate i kao fizičke i kao psihičke manifestacije.


Gubitak libida i suvoća vagine su jedan od pokazatelja. Pošto muški hormon ostaje na istom nivou ili raste vrlo često dolazi do pojave maljavosti, a tu je i gojenje i usporavanje metabolizma kao jedan od simptoma.


Ipak, psihičke tegobe su još i napornije i manifestuju se kroz nesanicu, nervozu, razdražljivost, neobjašnjive toplotne talase, smanjenu koncentraciju i fokus…Pa je važno ublažiti simptome i proći što lakše do klimaksa, perioda kada je prelazni period završen.

 

Terapija se ne koristi za lečenje, već za ublažavanje simptoma


Menopauza se ne može izbeći jer je to prirodan proces u organizmu, baš kao što je to i pubertet i reproduktivno doba. Ipak, postoje načini za ublažavanje simptoma i lakše podnošenje.


Uz to, menopauza utiče i na pravilne funkcije u telu pa je važno očuvati zdravlje i ublažiti i ove promene. Na prvom mestu se misli na osteoporozu kao smanjivanje gustine kostiju što značajno utiče na njihovu snagu i otpornost, ali to nije jedini primer kada može doći do promena ako se ne reaguje na vreme.

 

Efikasne tablete za menopauzu su prirodna kombinacija vitamina za podršku zdravlju


Dobrom kombinacijom vitamina, minerala i drugih prirodnih dodataka se može značajno uticati na hormonalni balans, a samim tim i ublažavanju psihičkih i fizičkih promena.


Suplementacija doprinosi smanjenju umora, jačanju kostiju, zuba i mišića, ali i boljoj psihološkoj funkciji što značajno olakšava nastale tegobe.


Da bi se osetio ikakav efekat važno je unositi vitamine iz D i B grupe, ali i Kalcijum kao dodatak koji je kostima neophodan.


Klasična hormonalna terapija se ne preporučuje bez lekarskog saveta, ali zato postoje tablete za menopauzu koje sadrže prirodne oblike estrogena koji povećavaju njegov nivo u organizmu i tako pomažu smanjenju tegoba.


Preparati sa sojinim izoflavonom su dobar izbor jer imaju fito-estrogen, prirodnu supstancu nastalu iz biljaka, a kada se tome pridodaju kalcijum, vitamin D i barem B6, B9 i B12 vitamini, dobija se odlična kombinacija koja u periodu od 3 meseca može da pruži adekvatne rezultate i osetno ublaži simptome.

 

Briga o reproduktivnom zdravlju žena u menopauzi mora biti temeljna


Eva intima je pored prirodnih lekova za menopauzu osmislila čitavu liniju preparata koji su posvećeni nezi intimne regije tokom perioda menopauze kada se javljaju potpuno novi i drugačiji zdravstveni problemi.


Sve započinje sa preparatom za intimnu higijenu u periodu menopauze kada se javlja suvoća vagine i češće iritacije. Cilj je da se sa prirodnim elementima osnaži vaginalni kanal i tako održi normalna vlažnost. U tome značajno pomažu i posebni gelovi koji se apliciraju unutar vaginalnog puta i doprinose povećanju vlažnosti, a ako do iritacije dođe, onda su tu i biljne vaginalete koje će izlečiti atrofične promene i iritaciju.


Tu su i drugi preparati i proizvodi koji se uzimaju oralno ili apliciraju vaginalno, ali su osmišljeni tako da uz pomoć hijaluronske kiseline, vitamina iz biljaka, probiotika i prebiotika održi dobro zdravlje reproduktivnih organa iako se funkcija jajnika gasi.


U Eva intima se mogu dobiti i svi saveti, preporuke i podrška pa će se sigurno osigurati najbolja kombinacija preparata za efikasno delovanje na fizičke i psihičke poteškoće.


Ulazak u zrelo doba predstavlja još jednu stepenicu na životnom putu i treba joj se radovati. Iako menopauza nepovoljno utiče, itekako je moguće uticati na simptome i njihovo trajanje, a žena će se ponovo osećati ženstveno i radosno, kao i pre hormonalnih promena.


Uz prave preparate i lekove za menopauzu organizam će ostati jak i prevazići sve izazove, a simptomi će biti daleko podnošljiviji. Važno je iskoristiti kvalitetne proizvode koji na prirodan način pomažu telu žene i vode ga ka novom poglavlju života.

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar