22.07.2024 Komentari: 0

Bezmetalne krunice: Tajna holivudskog osmeha

Kada zamislimo savršen osmeh, često se setimo holivudskih zvezda sa njihovim savršeno belim zubima. Ali, da li ste znali da taj karakteristični holivudski osmeh nije samo za crveni tepih? Zapravo, zahvaljujući bezmetalnim krunicama, dostupan je svima. Ove zubne navlake su moderno rešenje za sve koji žele da poboljšaju izgled svog osmeha.

Njihova važnost leži u sposobnosti da transformišu vaš osmeh, povećaju samopouzdanje i, najbitnije, očuvaju oralno zdravlje.

U nastavku donosimo kako vam ove krunice mogu pomoći u postizanju savršenog osmeha.

 

Šta su bezmetalne krunice?


Bezmetalne krunice predstavljaju specifičan tip zubnih krunica koje ne sadrže metal u svojoj strukturi. Umesto metala, one su napravljene od keramike ili porcelana. Ove krunice se koriste za obnovu oštećenih ili izgubljenih zuba.

Pored toga što pružaju prirodan izgled zuba, bezmetalne krunice su takođe veoma popularne zbog svoje izuzetne trajnosti. Napravljene su od vrhunskih materijala kao što je cirkonijum-keramika, što garantuje ne samo estetsku privlačnost već i čvrstoću.

Među pacijentima koji žele vrhunski kvalitet i estetski savršen osmeh bezmetalne krunice Beograd, ali i drugim gradovima naše države, su sve traženije. Dakle, za svakoga ko želi da poboljša izgled svog osmeha, bilo da je potreban manji, neinvazivan tretman ili potpuna rekonstrukcija usne šupljine, ove krunice pružaju željeni rezultat.

Bezmetalne krunice su sjajna opcija za obnavljanje gornjeg niza zuba, poznatog kao krunični deo.

 

 

Kada je najbolje postaviti bezmetalne krunice?


Postoji nekoliko situacija kada je njihova upotreba korisna i preporučljiva za pacijente:

  • Ako je kruna zuba oštećena ili polomljena, bezmetalne krunice mogu biti idealno rešenje za povratak funkcionalnosti i lepote zuba.
  • Ove krunice su korisne kada je potrebno poboljšati oblik zuba ili ga dodatno ojačati. One pružaju dodatnu podršku i čvrstinu zubima koji su izgubili deo svoje strukture ili su oslabljeni.
  • U slučajevima kada je zub ozbiljno oštećen karijesom ili kada standardna plomba ne bi bila dovoljna, bezmetalna krunica može biti dugoročno rešenje jer jača zub i sprečava dalje propadanje.


Na kraju, bezmetalne krunice su korisne i kada je zubna struktura narušena zbog lekova, kiselina ili prekomernog konzumiranja gaziranih pića.

 

devojka kod zubara


Zašto su bezmetalne krunice tako značajne?


Bezmetalne krunice predstavljaju više od obične stomatološke intervencije - one su ključne za transformaciju vašeg osmeha, neprimetno poboljšavajući vaš izgled i ostavljajući ljude u čudu zbog suptilnih promena koje primećuju na vama.

Još važnije, bezmetalne krunice simbolizuju zdrave desni bez ikakvih znakova upale, crvenila ili iritacija, jer eliminišu mogućnost alergijskih reakcija. Pored estetskog efekta, bezmetalne krunice pružaju zaštitu zubima i okolnim mekim tkivima.

Tokom postupka ugradnje minimalno se oštećuje zubna struktura, čuvajući veći deo prirodnih zuba. Materijali od kojih su napravljene imaju estetske karakteristike koje ih čine gotovo identičnim vašim originalnim zubima. Bez obzira na broj, bezmetalne krunice se savršeno uklapaju u vaš osmeh.

Najvažnije, bezmetalne krunice su izrađene od potpuno prirodnih materijala koji ne izazivaju štetne reakcije u ustima ili celom telu.


Kako izgleda proces postavljanja bezmetalnih krunica?


Za početak, stomatolog detaljno pregleda vaše zube i pravi plan terapije na osnovu ortopanskog ili digitalnog snimka obe vilice. Ovaj korak je neophodan za preciznost celokupnog postupka.

Postupak se sastoji od četiri posete koje se obavljaju u roku od sedam dana. Prva poseta podrazumeva pripremu i brušenje zuba, kao i privremeno postavljanje krunica. Nakon toga sledi druga poseta, tokom koje se vrši proba osnove za bezmetalne krunice.

Kada se uspešno završi probna faza, dolazi do finalnog koraka pre cementiranja. Poslednja poseta je posvećena postavljanju konačnog rada i cementiranju krunica.

 

postavljanje krunica


Kako sačuvati bezmetalne krunice


Da biste sačuvali bezmetalne krune nakon njihovog postavljanja, najvažnije je da nastavite sa redovnim održavanjem oralne higijene i da redovno posećujete stomatologa.

Za očuvanje zdravlja vaših zuba, važno je da perete zube pastom i četkicom najmanje dva puta dnevno, te da koristite konac ili interdentalnu četkicu za čišćenje prostora između zuba.

Redovne posete stomatologu su presudne za sprečavanje različitih oboljenja zuba, kao što su karijes i parodontopatija.

Ukoliko imate potrebu da popunite praznine u delovima vilice gde vam nedostaju zubi ili da rekonstruišete oštećene zube od karijesa, bezmetalne krune od cirkonijum keramike mogu biti odlično rešenje.

Ovaj materijal će vašim zubima pružiti veoma prirodan izgled i učiniti da vaš osmeh zablista u potpuno novom sjaju.

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar